كلير بالكاسترد وصوص الشوكولاته

 

كلير بالكاسترد

مقادير العجينه

- كوباية دقيق

- كوباية مياه

- ربع كوباية زبده

- 3 بيضات

- معلقه صغيره فانيليا سايله

- نص معلقه صغيره ملح

مقادير حشوة الكاستر

- كوباية حليب

- صفار 3 بيضات

- رشة ملح

- نص معلقه صغيره فانيليا سايله

- ربع كوباية سكر

- 2 معلقه كبيره نشا

مقادير صوص الشوكولاته

- ربع كوباية كريمة خفق

- نص كوباية شوكليت شيبس او شوكولاته خام

- معلقه صغيره عسل

- معلقه صغيره فانيليا سايله

إقرأ أيضا 7وصفات طبخ حلويات سهلة وسريعة بدون فرن مكتوبة وبجميع المقادير

طريقة التحضير

- اول حاجه نجهز الحشوه، نسخن كوب اللبن على النار لحد ما يسخن شويه بس مش هنخليه يغلي.

- في طبق غويط نخفق صفار البيض مع السكر والنشا والفانيليا ونركنه على جنب.

- نحط الحليب على الصفار مع التحريك السريع بالمضرب السلك.

- نحط الخليط على النار ونقلب بس لحد ما الكتل تختفي ويتقل.

- نرفعه من على النار ونسيبه لحد ما يبرد ولازم نغطيه بنايلون ستريتش او كيس بلاستيك عشان مايعملش قشره ويفضل كريمي.

- في حله على النار نحط المياه مع الزبده لحد ما تغلي.

- ننخل الدقيق ونضيفله الملح وننزل بيه على المياه والزبده مره واحده ونقلب بسرعه بمعلقه خشب لحد ما الدقيق يختفي خالص والعجينه تبقا متماسكه.

- نرفعها من على النار ونسيبها تبرد حوالي 5 دقايق.

- نحط بيضه واحده مع معلقة الفانيليا ونخلطهم كويس لحد ما البيضه تختفي.

- نحط البيضه التانيه ونقلب لحد تختفي والبيضه التالته بنفس الطريقه.

- نسخن الفرن على 200 درجه.

- نجهز صينيه كبيره ونفرد فيها ورق زبده

- نشكل العجينه بايدينا بالطول زي العيش الفينو او نحط العجينه في القمع ونشكلها صوابع طويله ونرصها في الصينيه.

- ندخل الصينيه الفرن على درجة حراره 200 لمدة 25 : 30 دقيقه وبعد مايستوي ولونه يبقا دهبي نطفي الفرن ونسيبه 5 دقايق والفرن مطفي ومقفول وبعدين نخرجه من الفرن ونسيبه يهدا خالص.

- نفتح صوابع الإكلير بسكينه مشرشره من الجنب زي السندويتش ونحشيها بالكاستر باستخدام القمع.

- تجهيز صوص الشوكولاته للتزيين: نخلط الكريمه مع العسل والفانيليا ونحطها على النار لحد ما تسخن، نرفعها من على النار وننزل عليها بالشوكليت شيبس او اي نوع شوكولاته تحبوه ونقلب بسرعه لحد ماتدوب خالص.

- نغطي صوابع الإكلير من فوق بصوص الشوكولاته ولما الصوص ينشف على الاكلير ممكن تسيحوا